Za navijače

Kvalifikacije za trku kreću od Kule

Baner Majice

Poštovani takmičari, kako vlada veliko interesovanje za kupom, a Kula prima ukupno 30 mopeda, odlučili smo se za novi korak – Uvođenje kvalifikacija za start na trci, a prema sledećem planu.

Ukoliko se prijavi više od 30 timova do tri dana pre trke, organizator je u obavezi da raspiše slobodan trening i dva kvalifikaciona treninga, kako bi se pronašli najbrži vozači.

Kvalifikacije se sprovode prema sledećem planu:

Slobodan trening u trajanju od 45 minuta mogu da voze svi vozači koji su popunili prijavu koja se nalazi u produžetku ovog teksta.

Dvadeset prvoplasiranih timova sa slobodnog treninga, direktno se plasira za drugi kvalifikacioni trening (Q2).

Ostali timovi dužni su da, ukoliko žele da startuju trku, odvezu i prvi kvalifikacioni trening (Q1) – 3 stinta po 10 minuta.

Prvih deset timova iz Q1 automatski se plasiralo za nastup na trci i ima pravo učešća na drugom kvalifikacionom treningu.

Drugi kvalifikacioni trening vozi svih 30 timova koji su se plasirali za start na trci. Kvalifikacioni trening broj dva takođe se vozi u tri stinta po deset minuta, a za startne pozicije uzima se srednje vreme sva tri vozača.

Ukoliko se za nastup na trci prijavi manje od 30 vozača, organizator nije dužan da organizuje dva kvalifikaciona treninga. 

Za trku se prijavljujete popunjavanjem sledećeg formulara:

 

About the author

Moped Endurance Cup

Ipone Moped Endurance Cup osnovan je jula 2017. godine. U prvoj sezoni vožene su četiri trke - tri na Adi Huji i jedna u Kuli. U sezoni 2018. Cup stiče podršku kompanija Ipone i Red Bull i kompletno takmičenje dobija znatno ozbiljnije okvire, uz direktan TV prenos na SportKlub kanalima.

Add Comment

Click here to post a comment

Motor Racing League plugin by Ian Haycox