Cotton Superbike

95

AMNK Cotton Superbike iz Novog Sada je osnovan 2000. godine. Osnivač Dejan Krstić je i sam svojim učešćem u moto trkama u disciplini road race dao svoj doprinos u razvoju i prezentovanju moto sporta u našoj državi.
Klub je iznedrio mnogo šampiona, a među njima je najtrofejniji Nikola Gajić, aktuelni šampion Srbije u disciplini road race, klasa 125SP.

AMNK Cotton Superbike je trofejni klub jer je bio više godina prvak drzave u disciplinama moto kros i road race.

Vozači:

Dejan Krstić rođen 27.03.1967. u Novom Sadu, osnivač AMNK Cotton Superbike, veliki je zaljubljenik u motociklizam i moto sport.Od samog osnivanja je učesnik u moto trkama, u disciplini road race kako u našoj državi, tako i u inostranstvu.
Aktuelni je šampion drzave u discilini Superbike 1000 Hepening.

Nikola Gajić rođen 05.05.1995 u Novom Sadu. Ljubav prema motorima mu je preneo otac, te je krenuo da se bavi profesionalno
moto trkama veoma rano, sa devet godina. Prva iskustva i znanje je sticao u disciplini moto kros. Od 2005. godine do 2010. godine ostvario je brojne rezultate što u našem šampionatu, što u Bugarskom, Makedonskom, Turskom, Hrvatskom…
Bio je dva puta vicešampion države, tri puta šampion države te stime osvaja najsjajnije odličje motociklizma – zlatnu kacigu.
Na nagovor kuma Dejana Krstića, 2011. godine prelazi da vozi u disciplini road race, klasu 125ccm. Postiže vrhunske rezultate, te 2012. godine postaje šampion države, šampion istočne Evrope i vicešampion Bugarske.
Uspesi se ređaju svake godine, te šampionskom uspehu svake godine u državnom prvenstvu dolazi i do drugog najsjajnijeg odličja – zlatna kaciga u motociklizmu.
Tokom 2015. godine bio je predstavnik državne reprezentacije zajedno sa Vukašinom Bajićem i Stefanom Mićićem na takmičenju kupa nacija u disciplini super moto.

Osim učesca u moto trkama, Nikola već dve godine veoma uspešno vodi porodični auto-moto servis „Gajić team“, a ne moramo reći da je i glavni i jedini mehaničar koji je zadužen za sve motore kluba koji se takmiče.
Rezultati:
– Osam puta šampion Srbije
– Jednom šampion Istočne Evrope
– Tri puta vice šampion Srbije
– Dve zlatne kacige
– učešće na preko 300 trka
– preko 150 pehara, medalja, diploma

Uroš Gajić je rođen 17.01.2014. godine u Novom Sadu, učenik je sedmog razreda OŠ „Marija Trandafil“ u Veterniku.
Aktivno se bavio džudom u DžK „Partizan“ Novi Sad i uzeo je učešće na raznim turnirima. Međutim i kod njega je prevladala ljubav prema motorima i kulminirala na prošlogodišnjoj trci Moped Endurance kupa gde je ravnopravno sa bratom Nikolom i Dejanom Krstićem ostvario treće mesto u open disciplini.

Osetivši žar pobede nastavlja sa trkama te ove godine uzima učešće u obe discipline Open i Serija. Takođe želi da se oproba i u disciplini road race klasa 125ccm pod budnim okom brata Nikole. Nada se i naravno želi da bude dostojan uspesima svoga brata Nikole koji mu je idol.

    Motor Racing League plugin by Ian Haycox