Da li ste spremni za 24h u 2024?

Dve nedelje nakon što je završena prva trka u trajanju od 24h na Balkanu, interesovanje ne jenjava. Iako se još uvek čeka potvrda Ginisa da je rekord po broju krugova na jednoj trci oboren, jedno je za sada sigurno – I sledeće godine se vozi trka u trajanju od 24h.

Šta se menja sledeće godine?

Nedostajalo nam je malo treninga pred samu trku pa smo se odlučili da start pomerimo za 18h, a da vreme pre same trke iskoristimo za slobodne treninge, ali ove godine i za kvalifikacije.

Sve je u znaku broja 24!

Ove godine planirali smo 15 timova, ali smo usled propusne moći staze odlučili da pustimo 18 timova, što je učinilo da se stvori mala gužva u padoku. Za 2024. godinu otvaramo 24 mesta za prijavu, koliko je i propusna moć staze. Na ovaj korak smo se odlučili jer želimo da sve bude u znaku broja 24.

Unapređenja

Svesvni smo da je na prvoj trci bilo propusta, te smo već krenuli da pravimo spisak sa unapređenjima koja će se prvenstveno ticati publike, odnosno mogućnosti kupovine hrane i pića na stazi, većeg broja toaleta, ali i većeg padoka u koji će sledeće godine moći da uđu samo takmičari i timovi.

Takođe, radimo na povećanju sudijskih pozicija koje ćemo po ugledu na svetski endurance zameniti svetlećim panelima, a tu su i neka iznenađenja o kojima će naknadno biti reči.

Vidimo se na sledećoj trci, 21. septembra 2024. godine!