Izveštaj sa sastanka održanog 13.07.2018. godine

U petak 13. jula 2018. godine u okviru karting centra „Ada Huja“ održan je sastanak na kome su učešće uzeli članovi klubova učesnika i na kome su izglasane sledeće stavke:

Kalendar

– Do kraja sezone ostale su još četiri trke. Izglasani kalendar je:

28.07. Autokomerc, Beograd. Noćna trka, start u 00:00

11.08. Ada Huja, Beograd. Dnevna trka, start u 16:00

08.09. Vršac, Vršac. Dnevna trka, start u 16:00

22.09. Ada Huja kontra krug, Beograd. Noćna trka, start u 22:00

Pravilnik 2018

– Izglasano je da se počevši od trke na Autokomercu, na vozila u slučaju pucanja rama koji ujedno čini rezervoar, ne sme dodavati neorginalni rezervoar u toku trke. Dozvoljeno je u toku trke montirati rezervoar sa Tomos Bulleta. Takođe, dozvoljen je start sa istim.

– Nezavisna komisija koju čine predstavnici tri pobedničke ekipe i tehnički delegat, nakon trke otvara tri prvoplasirana mopeda. Sva tri predstavnika ekipa dužna su da prisustvuju otvaranju i donesu odluku o ispravnosti mopeda.

– Privogovor na nesportsko ponašanje na stazi moguće je podneti za vreme trajanja trke direktoru u pisanoj formi. Prigovor mora da sadrži okvirno vreme dešavanja incidenta, startni broj ekipa koje su učestvovale u incidentu i broj krivine u kojoj se incident dogodio. Direktor trke može kazniti ekipu nakon pregleda video materijala, a najkasnije 60 minuta posle trke. Prigovor na nesportsko ponašanje se ne naplaćuje.