Kvalifikacije za trku kreću od Kule

Poštovani takmičari, kako vlada veliko interesovanje za kupom, a Kula prima ukupno 30 mopeda, odlučili smo se za novi korak – Uvođenje kvalifikacija za start na trci, a prema sledećem planu.

Ukoliko se prijavi više od 30 timova do tri dana pre trke, organizator je u obavezi da raspiše slobodan trening i dva kvalifikaciona treninga, kako bi se pronašli najbrži vozači.

Kvalifikacije se sprovode prema sledećem planu:

Slobodan trening u trajanju od 45 minuta mogu da voze svi vozači koji su popunili prijavu koja se nalazi u produžetku ovog teksta.

Dvadeset prvoplasiranih timova sa slobodnog treninga, direktno se plasira za drugi kvalifikacioni trening (Q2).

Ostali timovi dužni su da, ukoliko žele da startuju trku, odvezu i prvi kvalifikacioni trening (Q1) – 3 stinta po 10 minuta.

Prvih deset timova iz Q1 automatski se plasiralo za nastup na trci i ima pravo učešća na drugom kvalifikacionom treningu.

Drugi kvalifikacioni trening vozi svih 30 timova koji su se plasirali za start na trci. Kvalifikacioni trening broj dva takođe se vozi u tri stinta po deset minuta, a za startne pozicije uzima se srednje vreme sva tri vozača.

Ukoliko se za nastup na trci prijavi manje od 30 vozača, organizator nije dužan da organizuje dva kvalifikaciona treninga. 

Za trku se prijavljujete popunjavanjem sledećeg formulara: