Maleri obeležili trku u Kuli

Druga trka sezone Moped Endurance Kupa vožena je već tradicionalno na trci Karting centra Motodrom Kula u istoimenom vojvođanskom gradu. Učešće je uzelo više od 30 takmičara koji su se nadmetali u 3 klase.

U klasi Moped Open najubedljiviji bio je Darko Prokin, vozač iz Zrenjanina koji je na oba trkačka dana zabeležio maksimalnih šest pobeda i ubedljivo juriša ka šampionskoj tituli. Ostali pretendenti na titulu nisu imali sreće i vikend u Kuli obeležili su njihovi pehovi, kako u vidu padova, tako i u vidu kvarova. Na kraju, posle tri trke, na postolju su se našli gore pomenuti Prokin kao pobednik dana, ispred dva novosađanina Vladimira Živkovića i Uroša Gajića.

foto: Gol3r

Kao što smo već navikli, u obe skuter klase najviša mesta na pobedničkom postolju pripala su novopazarcu Almiru Šabanagiću. U klasi skuter 50 gledali smo odlične borbe između Hajrana Dautovića iz Novog Pazara, Dejana Tabakova iz Zrenjanina i Aleksandra Markovića iz Zemuna, a kao pobednik iz ovih duela izšao je Tabakov, tako da je na kraju dana u klasi Skuter 50 redosled na postolju – Šabanagić, Tabakov i Dautović.

foto: Gol3r

U klasi Skuter 70 bilo je nešto manje uzbuđenja i manje nadmetanja, a rezultati obe trke bili su identični – Almir Šabanagić, Aleksandar Stanković iz Beograda i Nenad Forai iz Pančeva. S obzirom na rezultate trke, njih trojica su se popela i na pobedničko postolje u istom rasporedu.

foto: Gol3r