Novajlija pomrsio konce

Kada smo stigli u Kulu, standardno smo očekivali da ćemo videti dobro poznata imena na prvih pet pozicija. Međutim, već prvi slobodan trening pokazao nam je da se u Subotici sve vreme krio ozbiljan talenat za moto trke. Dajan Brdanov iz Subotice vozio je u subotu svoju prvu moto trku. U svom, kako sam kaže, osmom sedanju na motor napravio je drugo startno vreme na kvalifikacijama, svega 0.132 sekunde sporije od Prokina.

„Trka je bila odlična. Neću reći da sam zadovoljan, već prezadovoljan. S obzirom da su dva točka su novost za mene, odlično sam se sznašao. Trke su bile odlične, imali smo pehova ali to su trke i to su stvari koje se dešavaju. Sve u svemu, lepo druženje i samo neka se ovako nastavi.“ – izjavio je Dajan posle trke.

Ipak, Dajan nije potpuni novajlija. Ovaj momak ima prevelikog iskustva na stazi. Sedam godina uzastopno bio je šampion Jugoslavije u kartingu, a već sa 11 godina osvojio je Zlatnu kacigu. Sa 16 godina oprobao se u auto trkama, naravno klasa Mali N, a sa 33 pokazuje da nikad nije kasno oprobati se i na dva točka.