Prokin ponovo najbrži

Tomosi ove godine voze samo klasu Open i to u promenjenom formatu – tri trke u različitim trajanjima od 45, 30 i 15 minuta. Tri trke za jedan dan zasigurno nisu malo, a najbolje se među vozačima snašao Darko Prokin, koji je posle godinu dana „posta“ u ovoj klasi, ponovo zauzeo najviši stepenik pobedničkog postolja.

Već tokom kvalifikacionog treninga, Prokin je pokazao da će biti brz. Njegovo startno vreme bilo je pola sekunde brže od Ivanoskog i više od dve sekunde brži od Gajića. Drugi startni red pripao je Živkoviću, Hadžiću i Stankovu. Kompletnu startnu listu možete pogledati u sekciji „Rezultati“.

U prvoj, najdužoj trci Prokin je imao ubedljivo najbolji start i sa 14 sekundi prednosti prošao je kroz cilj u odnosu na drugoplasiranog Ivanoskog. Njih dvojica pokazali su da su na ovoj stazi ipak za klasu ispred ostalih. Trećeplasirani u trci bio je Vladimir Živković. U ovoj klasi nagledali smo se prelepih borbi i preticanja. Trka je prošla bez prevelikog broja padova i bez povređenih takmičara.

Druga trka trajala je 30 minuta, ovog puta i Ivanoski se pripremio za start iz mesta pa se odmah po spuštanju državne zastave dao u juriš za Prokinom, ali je to i ovog puta bila nemoguća misija. Ovog puta na trećem mestu našao se Miloš Petković koji je u prvoj trci imao pad. Nešto kraća trka motivisala je takmičare za veći broj borbi, u kojima smo uživali.

Pravo da startuju u trećoj trci imali su desetorica najbržih iz obe trke, a oni su – Prokin, Ivanoski, Živković, Gajić, Dragićević, Stankov, Hadžić, Molnar, Nedin i Petković.

Još jednu pobedu zabeležio je Prokin i pobednički pehar sa sobom poneo u Zrenjanin. Ivanoski je ovu trku završio sa 3 sekunde zaostatka, ali je pobeda i ovog puta bila nemoguća misija pa se iz Jagodine u Novi Sad vraća sa peharom za drugo mesto. I najniži stepenik pobedničkog postolja u ukupnom plasmanu otišao je u Novi Sad, u rukama Vladimira Živkovića koji nije bio pripremljen za start iz mesta, što je novina u ovoj godini.

Generalni plasman takmičara nakon odvoženog prvog trkačkog dana možete videti u sekciji „Generalni plasman“.