Šabanagić neprikosnoven u Skuter 50

Protekle subote, 15.05.2021. godine u Jagodina otpočela je nova, ukupno peta MEC sezona, a druga sezona Moped Kupa, koji se u okviru MECa vozi od prošle godine. Trkačku sezonu otvorili su takmičari klase Skuter 50, kojih je ukupno bilo 6.

Tokom kvalifikacija, najbrže vreme postavio je novopazarac Almir Šabanagić – 38.276 i time je sebi doneo jedan poen u generalnom plasmanu. Na kvalifikacijama drugo mesto postavio je novajlija i Almirov sugađanin Hajran Dautović – 43.290, a sa treće startne pozcije krenuo je zrenjaninac Dejan Tabakov (44.504). Iz drugog startnog reda krenuli su Marković, Gašparević i Mišković.

U prvoj trci klase Skuter 50, Šabanagić je odneo ubedljivu pobedu sa dva kruga prednosti u odnosu na Dautovića, Tabakova i Markovića. Gašparević je kroz cilj prošao s četiri kruga zaostatka za Šabanagićem, a Mišković koji je tokom trke imao tehničkih problema prošao je šesti kroz cilj.

Druga trka ove klase bila je znatno zanimljivija. Trku je poveo mlađani Dautović, ispred Šabanagića i Miškovića. Popularni Pepa je ubrzo uspeo da prestigne dvojac iz Pazara i time izbije na čelo trke gde se zadržao šest krugova, kada ga je obišao Šabanagić i dao se u beg. Nama je preostalo da gledamo odličnu borbu za drugo mesto koja je završena u Hajranovu korist sa nepunih pola sekundi razlike. Aktuelni šampion klase 125 SP, novosađanin Dragan Mišković završio je kao trećeplasirani, ispred Tabakova, Markovića i Gašparevića.