Pobeda za ekipu AMP Racing iz Slovenije

Ovog vikenda, Kula je postala epicentar moped trka koje će se pamtiti kao prva ovakva trka ikada vožena u svetu. U periodu od 14. do 15. oktobra, nešto manje od 100 hrabrih takmičara iz Srbije, Hrvatske i Slovenije okupilo se kako bi testirali svoje granice u izazovu koji je zahtevao izdržljivost, veštinu i timski duh.

Trka je otpočela u subotu, 14. oktobra, tačno u 11:00 i trajala je neprekidno 24 sata, završavajući se u nedelju, 15. oktobra, u isto vreme. Sve ekipe koje su startovale su i uspele da završe ovu izazovnu trku, što je samo po sebi veliko postignuće.

Napetost i uzbuđenje tokom trke bili su neverovatni. Tri vodeće ekipe su se tokom svih 24 sati smenjivale na prvom mestu, ostavljajući gledaoce u neizvesnosti. Na kraju, ekipa AMP Racing iz Domžale, Slovenija, uspela je da se izdvoji i osvoji prvo mesto, odvezavši 1.862 kruga, svega četiri više od drugoplasirane ekipe Garage Team iz Zrenjanina. Treće mesto pripalo je ekipi TSM Racing iz Novog Sada.

Organizatori trke žele da se zahvale svim ekipama, volonterima, sponzorima i gledaocima koji su omogućili da ova trka postane stvarnost.

„Kada sam predložio ovu trku odmah sam se pokajao.“ – izjavio je kroz smeh vidno premoreni Igor Gašparević, organizator trke – „Ušli smo u istoriju! Upustili smo se u nešto novo, nešto neočekivano. Svi smo izvukli maksimum, pre svega iz sebe, pa potom i iz slabašnih mopeda. Želim da istaknm da je svih 18 ekipa koje su startovale i završilo trku, što je zaista retkost, uzimajući u obzir da je reč o mopdima starim 30 i više godina. Takođe, kada se zbroje svi odveženi krugovi, dolazimo do cifre od 27.338 krugova, odnosno 17.195,6 kilometara, što je gotovo polovina obima planete Zemlje. Čestitam svim takmičarima na svemu.“