Za vozače

Virovitica domaćin četvrte trke u 2019. godini

Baner Majice

Tokom vikenda koji je za nama, predstavnici AMKK Cobra iz Virovitice i organizacionog tima Ipone Moped Endurance Cupa postigli su sporazum o održavanju četvrte trke u sezoni 2019.

Četvrta trka sezone, koja će se voziti sedmog meseca, voziće se na karting stazi Virovitica, koja je duga 829 metara i širine je sedam metara. Na ovoj stazi voze se trke Amatersle Moto Lige – AML u kojoj se takmiče Tomos mopedi.

Trka u Virovitici voziće se u toku dana, a vozačima će biti omogućeni slobodni treninzi u četvrtak i petak pred trku. Staza je izuzetno tehnički zahtevna, što se može videti na skici ispod, a najduži pravac dugačak je oko 130 metara. Pred vama je onboard prikaz staze.

Virovitica se nalazi na Hrvatsko – Mađarskoj granici i udaljena je oko 300 km od Zrenjanina i Beograda i 230 km od Novog Sada. Kako izgleda staza, sa svim pratećim objektima, pogledajte na skici ispod.

About the author

Moped Endurance Cup

Ipone Moped Endurance Cup osnovan je jula 2017. godine. U prvoj sezoni vožene su četiri trke - tri na Adi Huji i jedna u Kuli. U sezoni 2018. Cup stiče podršku kompanija Ipone i Red Bull i kompletno takmičenje dobija znatno ozbiljnije okvire, uz direktan TV prenos na SportKlub kanalima.

Add Comment

Click here to post a comment

Motor Racing League plugin by Ian Haycox